Pridať recept

Placky s kapustou

ingrediencie

400 g
mleté mäso
200 g
kapusta
200 ml
mlieko
4 PL
olej
2 PL
hladká múka
2 PL
strúhanka
1 ks
vajce
1 ks
žemľa
3 strúčiky
cesnaku
korenie
soľ
majoránka
cibuľa

postup

1.
Do mlieka namočíme žemľu. Prelisujeme cesnak so soľou. Sparíme kapustu a necháme ju odkvapkať. Potom ju dáme do misky, pridáme mäso, vyžmykanú žemľu, korenie, cesnak, vajce, majoránku, hladkú múku a strúhanku, osolíme a dôkladne premiešame.
 
2.
Zo zmesi robíme placky, ktoré zvoľna osmažíme na rozpálenom oleji do zlata. Servírujeme so zemiakmi, ozdobíme cibuľou alebo petržalkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať