Špenátovo-syrová nátierka, FOTORECEPT
10
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
hrste
čerstvý špenát
120
g
smotanový syr
2
PL
nastrúhaný tvrdý syr
2
PL
extra panenský olivový olej
1/2
hrsť
vlašské orechy
1
strúčik
cesnaku
1/2
ks
citrón
morská soľ
mleté čierne korenie
postup
Jarná, svieža nátierka na čerstvé pečivo či chrumkavú hrianku.
1.
Špenátové lístky rozmixujeme s ošúpaným cesnakom, citrónovou šťavou a olivovým olejom.
2.
Medzitým si krátko orestujeme na panvici orechy.
3.
K špenátovej zmesi pridáme orechy, nastrúhaný tvrdý syr (napríklad parmezán) a rozmixujeme.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.