Pridať recept

Celozrnné medovníčky

60
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

430 g
múka celozrnná ražná
2 ks
vajce
350 g
med
120 g
maslo
štipiek
mletá škorica
štipiek
perníkové korenie
50 g
mleté korenie
7 g
sóda bikarbóna

Zdobenie

1 ks
zdobiacu tubu od DrOetker
1 ks
guličky na zdobenie od Dr Oetker

postup

Recept sme si ako mladá rodinka prispôsobili svojej chuti, snažíme sa meniť bielu múku za tmavú, tak sme vyskúšali aj medovníčky trošku obmeniť. Medovníčky sú naozaj veľmi chutné a mäkké a ak vydržia, pri tom aké sú veľmi chutné, aj týždeň, tak aj o týždeň sú mäkké :) a samozrejme, aby náš 4 ročný syn krásne ozdobil medovníčky potrebujeme aj zdobiacu tubu od Dr.Oetker a tiež guličky Dr. Oetker na zdobenie.
Všetky suroviny spolu zmiešame, vhodné je, aby bolo maslo mäkké, netreba sa zľaknúť cesto bude po spojení všetkých surovín riedke. Cesto si treba odložiť do chladničky a zakryté fóliou, najlepšie si ho odložiť na 2 dni. Po vytiahnutí z chladničky je cesto stuhnuté a vhodné na vaľkanie a vykrajovanie medovníčkov. pred pečením potierame rozšľahaným vajcom. pečieme 10 minúť na 170 stupňoch. po vytiahnutí z rúry a vychladnutí zdobíme zdobiacou tubou od Dr.Oetker a tiež guličkami od Dr. Oetker. Dobrú chuť!
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Dokonalé slovenské Vianoce majú veľa podôb: Vyskúšajte tento rok sviatočné menu z iných regiónov
Slovensko je nádherná a rozmanitá krajina. Tak, ako sa od Západu na Východ, od Severu na Juh líši jej reliéf,...
Vianočné bobáľky s makom
Presný a overený recept na bobaľky: Tradičný dezert, ktorý nesmie chýbať na našom vianočnom stole
Bobaľky, bobáľky, pupáky alebo opekance. Po dobrom vianočnom jedle si ešte nechávame miesto na jednu tradičnú...
To najlepšie cestíčko na rybu
Geniálne cestíčko, ktoré robím už roky! Netrhá sa a krásne drží tvar, hodí sa na všetky ryby
Kde inde by sme hľadali ten najlepší spôsob ako obaliť kapra, filet z tresky či lososa ako v krajine, kde...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Trojkráľový koláč
Ospevuje ho celá rodina: Trojkráľový koláč, kto nájde TOTO, bude celý rok zdravý a spokojný! Chutí fantasticky a má naozaj málo kalórií
Sviatočné obdobie s množstvom pokušení bohatých na tuk a cukor je za nami. Teraz nás ešte čaká ďalšia...
V zime nič nefunguje bez medu! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
V zime bez medu nefunguje nič! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
Načo míňať veľa peňazí na drahé krémy a lieky, keď máte odpoveď priamo pod nosom? Domáci med dokáže...