Pridať recept

Zemiakové placky

ingrediencie

400 g
uvarené zemiaky
2 ks
vajce
50 ml
smotana na šľahanie
20 g
maslo
2 hrste
nasekaná petržlenová vňať
100 g
hrubá múka
trochu
rastlinný olej

postup

1.

Uvarené zemiaky prapasírujeme, primiešame vajcia, smotanu, rozpustené maslo a najemno nasekanú petržlenovú vňať. Vypracujeme redšie cesto, ktoré osolíme a zahustíme múkou.

 
2.

Na panvici rozohrejeme olej. Lyžicou naložíme na panvicu zemiakové cesto a vytvarujeme placky. Opečieme z obidvoch strán do zlatohneda.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zemiakové lievance plnené syrom
Pôstna pochúťka: Zemiakové lievance plnené syrom len z 3 surovín
Niet nad jednoduché recepty, o ktorých hneď viete, že sa stanú hitom u každého člena rodiny.
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne chrumkavé a veľmi chutné
Krásne chrumkavé placky a bez použitia múky? Poradíme, ako na to. Výsledok vás určite prekvapí.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...