Pridať recept

Orieškové makrónky

ingrediencie

6 ks
bielok
300 g
práškový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor
375 g
mleté orechy

postup

1.

Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého zašľaháme práškový, vanilkový cukor a zomleté oriešky. Z alobalu vystrihneme krúžky s priemerom 3,5 cm, rozložíme ich na plech a lyžičkou nanesieme na ne kôpky cesta, ktoré pritlačením lyžičky sploštíme a sformujeme do pravidelného tvaru.

 
2.

Pečieme 20 min. v stredne teplej rúre. Po upečení krúžky alobalu neodstraňujeme, ak ich chceme podávať nespojené.

3.

Ak ich chceme spájať po dve, alobal odstránime a dve makrónky spojíme ľubovoľnou plnkou a dáme stuhnúť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať