Pridať recept

Štrúdľa s kapustou

8
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
biela kapusta
1 PL
kryštálový cukor
1 PL
olej
150 balíčkov
škoricový cukor
1 štipka
mletá škorica
1 PL
rum
300 g
lístkové cesto
trochu
múka
1 balíček
vanilkový cukor
1 ks
vajce na potretie

postup

1.
Kapustu očistíme, rozkrojíme a nakrájame na pásiky. Posypeme ju kryštálovým cukrom a na rozpálenom oleji podusíme domäkka. Potom ju dostavíme, necháme vychladnúť, dochutíme škoricovým cukrom, mletou škoricou a rumom.
 
2.
Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a posypeme ho vanilkovým cukrom. Na vrch rozložíme kapustovú plnku, štrúdľu zvinieme a pomaly prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
3.
Povrch trošku poprepichujeme vidličkou, potrieme ju rozšľahaným vajíčkom a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C približne 25 minút do zlatista.
4.
TIP: Do štrúdle môžeme podľa chuti pridať hrozienka namočené v rume alebo orechy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Taliansky dezert Diplomatico
Všetci pýtajú recept: Lístkové cesto a tá najkrémovejšia plnka, talianske DIPLOMATICO je jednoznačný favorit
Tento exkluzívny recept z talianskej kuchyne poteší najmä milovníkov krémových dezertov. Musíte ho jednoznačne vyskúšať.
Jablka v zupane
Cesto
 Kysnuté, piškótové, linecké, trené, lístkové, či odpaľované cesto. Viete, ktoré ako pripraviť a na akú...
Lístkové cesto
Vynikajúce expresné dezerty z lístkového cesta
5 super rýchlych dezertov, ktoré famózne chutia a sú hotové skôr, ako sa nečakaná návšteva stihne usadiť.
Čerešňové mini štrúdle
Máte doma lístkové cesto? Pripravte si tieto bleskové MINI ŠTRÚDLE plnené čerešňami a čokoládou, hotové za 15 minút!
Priniesli ste si domov prvé čerešne a v chladničke máte lístkové cesto? Plán je jasný!
Jablková štrúdľa
Najlepšie recepty na voňavé mäkké záviny a štrúdle: Takto vám NIKDY nepraskne a plnka nevytečie, tieto finty si zapíšte!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes upiecť ale zákusky vás už omrzeli? Upečte si voňavý závin či štrúdľu!...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!