Pridať recept

Marinovaný baklažán

ingrediencie

2 ks
baklažán
trochu
extra panenský olivový olej
2 hrste
zmes byliniek
trochu
biely vínny ocot
1 strúčik
cesnaku
podľa chuti
morská soľ
trochu
mleté čierne korenie

postup

1.

Bylinky nakrájame nadrobno a v miske zmiešame s olivovým olejom, bielym vínnym octom a 1 nastrúhaným strúčikom cesnaku. Osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame.

 
2.

Umytý baklažán nakrájame na tenké plátky alebo kolieska. Rozložíme ich na tanier a dôkladne nasolíme. Potom ich umyjeme, aby neboli príliš slané a dôkladne osušíme.

3.

Opečieme ich na troche olivového oleja na rozpálenej grilovacej panvici. Opečený baklažán preložíme na tanier, potrieme ho pripravenou bylinkovou marinádou a necháme chvíľu marinovať.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Baklažán
Viete, prečo musíte dať baklažán do mlieka? Treba ho soliť? Toto tajomstvo by ste mali poznať!
Kúpili ste baklažán? Je potrebné ho soliť alebo nie? Pozrite sa, ktorá surovina mu neprospieva a prečo ho...
Všetci ju kupujeme, ale takmer nikto ju nerobí správne! Dodržiavajte toto a užívajte si všetky jej benefity
Všetci ju kupujeme, ale takmer nikto ju nepripravuje správne! Dodržiavajte toto a užívajte si všetky jej benefity
Aj vy patríte k ľudom, ktorí v obchodoch siahajú po zdravších potravinách? Ku zdravému stravovaniu jednoznačne...