Čokoládový krém
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
čokoláda
100
g
maslo
4
ks
vajce
2
PL
práškový cukor
1/2
KL
koňak
1
ks
šľahačková smotana
postup
1.
Čokoládu polámeme na malé kúsky, trocha zalejeme vodou a roztopíme ju na miernom ohni. Potom čokoládu odstavíme a za stáleho miešania pridáme zohriate maslo a postupne žĺtky.
2.
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň cukor a zľahka ho primiešame do zmesi spolu s koňakom.
3.
Krém rozdelíme do širokých pohárov na stopke, dobre vychladíme a pred podávaním ozdobíme šľahačkou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.