Pridať recept

FOTORECEPT: Švajčiarsky bramborák

2
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

zemiaky
cibuľa
syr
paradajky
údenina
soľ, čierne korenie, majorán
olej

postup

Na tento recept som narazila raz dávno pri hľadaní lyžovačky v alpách :-),.. samozrejme, prispôsobila som ho svojim chutiam, ale odvtedy je pravidelne na mojom tanieri...
1.
Pripravíme si suroviny. Na jednu porciu použijeme 2-3 zemiaky, pre dvoch 5-6 veľkých zemiakov. Cibuľu primerane :-)) asi jednu veľkú na 2 porcie. Údeninu akú máme radi – ja používam čo mám doma – ale kvalitná šunka alebo saláma je samozrejme najlepšia. Ja som mala doma balíček talianskej údeniny, tak som použila coppa piacentina. Syry detto – použijeme čo máme radi – tvrdý, makký, aký chceme - dnes som dala taliansky parmezán, ale používam čo mám doma a stále je to mňam :-))
Fotorecept: Švajčiarsky bramborák
Fotorecept: Švajčiarsky bramborák
Zdroj: opal8
 
2.
Zemiaky nastrúhame na hrubo a cibuľu nakrájame na polmesiačiky (alebo ešte lepšie na štvrťmesiačiky). Nakrájame si paradajky na tenké plátky, detto nakrájame údeninu a syr. Na málo oleja speníme cibuľu a potom pridáme nastrúhané zemiaky. Osolíme a okoreníme. Na silnom plameni opekáme do sklovita. Trvá to cca 5 minút.
Fotorecept: Švajčiarsky bramborák
Fotorecept: Švajčiarsky bramborák
Zdroj: opal8
3.
Ak sú zemiaky už pekne sklenené a niektoré sa už farbia do hneda, vyformujeme na panvici placku, znížime plameň a necháme piecť cca 5 minút. Dnes som robila bramborák iba pre seba, ale veľký bramborák vyjde akurát na celú panvicu...
Fotorecept: Švajčiarsky bramborák
Fotorecept: Švajčiarsky bramborák
Zdroj: opal8
4.
Placku opatrne otočíme. Keďže sú to čisté zemiaky bez vajíčka a múky, postupujeme opatrne, nech sa nám placka nerozpadne. Ja si pomáham veľkým tanierom,..
Fotorecept: Švajčiarsky bramborák
Fotorecept: Švajčiarsky bramborák
Zdroj: opal8
5.
Takže, keď placku otočíme, obložíme ju paradajkami, môžeme použiť aj majorán, na to poukladáme údeninu a na vrch syr. Prikryjeme (!) a na malom plameni pečieme ďalších 5 minút.
Fotorecept: Švajčiarsky bramborák
Fotorecept: Švajčiarsky bramborák
Zdroj: opal8
6.
Kontrolujeme, aby sa nám placka nepripiekla, ale na veľký bramborák je tých 5 minút akurát. Preložíme na tanier a papáme teplé :-) dobrú chuť
Fotorecept: Švajčiarsky bramborák
Fotorecept: Švajčiarsky bramborák
Zdroj: opal8
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ninastaskova87
12.8.2015 22:49 | |
+22 -0
Pracovala som vo Svajciarsku a môžem odporučiť röstli,mne to chutilo.
jarasima
16.4.2015 09:02 | |
+0 -10
Až na to, že švajčiari rosti robia z varených zemiakov - zemiaky treba uvariť a potom také vychladnuté postrúhať, pridať koreniny cibulku a ostatné prísady , a opražiť z obidvoch strán.
opal8
16.4.2015 16:55 | |
+24 -1
našla som viac receptov, kde bolo uvedené že sa robia aj zo surových! teda áno, robia aj z varených, ale aj zo surových...
Anonymný nick
8.4.2015 22:45 | |
+24 -1
Ahoj. Pozerala som si recept na švajciarske rosty (bramborak) a je to presne ako si napísala a aj som si ho urobila. Asi dávaš recepty na zlú stránku, skús radšej inú, lebo na niektoré stránky chodia ľudia iba kritizovať a schválne vypisovať negativizmy. pa.
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Zemiakové lievance plnené syrom
Pôstna pochúťka: Zemiakové lievance plnené syrom len z 3 surovín
Niet nad jednoduché recepty, o ktorých hneď viete, že sa stanú hitom u každého člena rodiny.
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne
Ako zahustiť zmes na zemiakové placky? Zabudnite na múku, toto je oveľa lepší spôsob! Budú vždy krásne chrumkavé a veľmi chutné
Krásne chrumkavé placky a bez použitia múky? Poradíme, ako na to. Výsledok vás určite prekvapí.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...