FOTORECEPT: Príprava cesta na halušky - bunčaky
4
porcie
17
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
zemiaky ocistene
1
dl
voda
200
g
múka polohrubá
150
g
múka hladká
soľ
postup
Toto zemiakové cesto je vhodné na bryndzové halušky,s kyslou,sladkou kapustu,s tvarohom,so syrom a pod.
1.
Očistené zemiaky si nastrúham na struhadle na jemno,
3.
múku,trocha soli a zamiešam vláčne cesto.
4.
Medzi tým si dám zovrieť dostatočné množstvo osolenej vody.Soli stačí asi 1 čl.Ked voda vrie,tak cesto posadzam cez haluškár do vody a počas sadzania občas halušky zamiešam.
5.
Ked začnú halušky vyplavovať na povrch,nechám asi 2-3 min.povrieť a odstavím.
6.
Potom zalejem halušky studenou vodou pod vodovodom,len toľko,aby halušky padli na dno.
7.
Hned ich scedím a môžem použiť na dalšiu prípravu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.