Pridať recept

Peciválky

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
35 g
práškový cukor
50 g
tuk
1 ks
vaječný žĺtok
15 g
droždie
trochu
soľ
1,2 dl
mlieko
trochu
citrónová kôra
trochu
vanilka
podľa chuti
mak
trochu
tuk na vymastenie
trochu
práškový cukor

postup

1.
Z droždia, trochy mlieka, cukru a múky pripravíme kvások, ktorý necháme nakysnúť. Potom k nemu pridáme všetky ostatné suroviny a vypracujeme vláčne mäkké cesto, ktoré necháme vykysnúť.
 
2.
Z vykysnutého cesta poodkrajujeme kúsky, každý kúsok roztlačíme prstami, naplníme makom, uzavrieme a vložíme do dobre vymasteného pekáča. Buchty kladieme tesne vedľa seba a dôkladne ich pomastíme, aby sa po upečení dobre oddeľovali od seba.
3.
Keď je pekáč plný, buchty pomastíme aj na povrchu, necháme ešte chvíľu kysnúť a potom ich upečieme v horúcej rúre do červena. Upečené posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ešte ich robievate? Recepty, ktoré vás vrátia do detstva
Ešte ich robievate? Recepty, ktoré vás vrátia do detstva
Všetci ich poznáme. Niektoré obľubujeme viac, iné menej, ale stále platí pravidlo, že naše maminky a babičky...
TOP
15 receptov na kysnuté koláče koláče s ovocím: Cesto ako perinka! Stačí pridať túto surovinu a už nikdy ho
15 receptov na kysnuté koláče s ovocím: Cesto ako perinka! Stačí pridať túto surovinu a už nikdy ho nebudete robiť inak, najlepšia rada od babičky
Čo dnes upiecť? Vyberte si z našej bohatej ponuky šťavnatých koláčov, ktoré sú pripravené z kysnutého cesta...
Pečené buchty
Tradičné pečené buchty 3x inak
Tri rôzne cesty a cestá k dokonalému výsledku.
Kysnuté buchty s vanilkovou omáčkou
Sladké letné prekvapenie ako od babičky – pripravte si parené buchty
Prázdniny u babičky sa vždy spájali s našimi tradičnými obľúbenými dobrotami. Na tanieri nikdy nemohli...
Zemiakové klobásky - kyšky
Tipy na lacné a chutné jedlá z regiónov Slovenska
Pôvodná slovenská gastronómia je plná skvelých, nenáročných receptov, ktoré vám ušetria čas i niekoľko eur.
Toto je dôvod, prečo sú buchty od babičky vždy také krásne nadýchané a tak chutné! Do cesta pridajte túto
Buchty krásne nadýchané a mäkké ako vatička? Do cesta pridajte túto surovinu a urobte najlepšie buchty na svete, každý ju má doma!
Krásne nadýchané, vláčne a hodí sa na prípravu akýchkoľvek kysnutých koláčov, recept ukladajte.