Domáci chlieb
stredná
náročnosť
ingrediencie
5
dl
kyslé mlieko
6
dl
kvas
2
PL
soľ
1,5
PL
sirup
1
PL
pomarančová kôra
100
g
maslo
500
g
pšeničná múka
500
g
ražná múka
trochu
droždie
postup
1.
Kyslé mlieko zohrejeme so spodkom kvasu tak, aby zmes bola vlažná, pridáme droždie, soľ, sirup, postrúhanú pomarančovú kôru, roztopené maslo a múku. Všetko spolu dobre vymiesime a z cesta sformujeme bochníky, ktoré necháme v teple kysnúť.
2.
Pred pečením bochníky popicháme, potrieme sirupom alebo kyslým mliekom a upečieme v stredne teplej rúre.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.