Pridať recept

Domáci chlieb

ingrediencie

5 dl
kyslé mlieko
6 dl
kvas
2 PL
soľ
1,5 PL
sirup
1 PL
pomarančová kôra
100 g
maslo
500 g
pšeničná múka
500 g
ražná múka
trochu
droždie

postup

1.
Kyslé mlieko zohrejeme so spodkom kvasu tak, aby zmes bola vlažná, pridáme droždie, soľ, sirup, postrúhanú pomarančovú kôru, roztopené maslo a múku. Všetko spolu dobre vymiesime a z cesta sformujeme bochníky, ktoré necháme v teple kysnúť.
 
2.
Pred pečením bochníky popicháme, potrieme sirupom alebo kyslým mliekom a upečieme v stredne teplej rúre.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Snacky zo staršieho pečiva
Už ani omrvinka nazmar! 11 dôvodov, prečo by ste nemali vyhadzovať staršie pečivo, toto sú jedlá za lacný peniaz
Aj vám sa stáva, že vám po víkende zvýši veľa pečiva? Určite ho nevyhadzujte! Máme pre vás chutné nápady,...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...