Biela fazuľová polievka
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
namočená fazuľa
1
PL
soľ
4
ks
bobkový list
1
ks
petržlen
2
ks
mrkva
1
ks
menšia pevná cuketa
2
strúčiky
cesnaku
hrstí
petržlenová vňať
postup
1.
Uvaríme fazuľu s bobkovým listom. Asi po hodine varenia pridáme soľ.
2.
Keď je fazuľa mäkká, pridáme očistenú zeleninu okrem cukety. Prevaríme pár minút aby zelenina zmäkla.
3.
Vhodíme zmes do mixéra a dohladka vymixujeme spolu s cuketou a petržlenovou vňaťou.
4.
Polievka je hustá ingredienciami, nie pridaním múky a netreba nám ani zemiaky. Ak vám chýba horčík, pri mixovaní pridajte za hrsť ovsených vločiek, ktoré magnézium obsahujú a tak vyvážite časť stratenú varom z fazule.
5.
Polievka je bohatá na horčík. Viac o horčíku v strave si prečítajte v článku
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.