Pridať recept

Zemiakové šúľance so strúhankou

ingrediencie

300 g
zemiaky
175 g
detská krupica
175 g
hrubá múka
1 ks
vajce
1 štipka
soľ

Na posyp

3 hrste
strúhanka
1 PL
maslo
podľa chuti
cukor práškový

postup

1.

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť. Ošúpeme ich a najemno postrúhame. Pridáme múku, krupicu, štipku soli a vajce a spracujeme na cesto.

 
2.

Z hotového cesta ušúľame väčšie šúľky a nožom z nich odkrajujeme asi 4cm kúsky. Vo veľkom hrnci necháme zovrieť vodu a pripravené šúľance hádžeme do vriacej vody.

3.

Po vyplávaní na povrch ich ešte asi 3 minútky necháme variť.

4.

Strúhanku opražíme na troche masla do zlatohneda. Posypeme ňou hotové šúľance, práškovým cukrom pocukríme a rozpusteným maslom pokvapkáme.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
4.9.2018 17:16 | |
+90 -19
To cesto je neskutočne tvrdé až nechutné neodporúčam
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Šúľance
To naj z tradičnej, slovenskej kuchyne: Zemiakové šúľance a guľky
K tradičným a stále obľúbeným pokrmom patria aj šúľance alebo guľky zo zemiakového cesta. Tieto jedlá sa...
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Troch kráľov pohostite šúľancami: Rodinná tradícia v podobe sladkého obeda, u nás nesmú chýbať!
Na Troch kráľov už máme všetci sladkého akurát dosť. Ale čo tak obzrieť sa do minulosti, kedy gazdinky...