Pridať recept

Strapačky na sladko

dobruchut
6
porcií
35
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

450 g
hladká múka
1,5 kg
zemiaky
1 ČL
soľ
700 g
kyslá kapusta
2 ks
vajce
1 ks
cibuľa
5 PL
cukor hnedý
olej
200 g
slanina

postup

Ahojte, viem že toto sa u nás často nevidí, ale raz som vyskúšala v reštaurácii strapačky na sladko, a odvtedy ich robievam doma aj ja a vždy sa po nich zapráši!! :) je to príjemná zmena a verím že aj vám bude chutiť ;)
1.
Zemiaky si našúpeme a nastrúhame na jemno a prídame soľ, vajcia a múku. Dostaneme také mazľavé cesto.
 
2.
Do vriacej vody dávame cez haluškovač cesto, až kým halušky nevyplávajú na povrch. Potom ich vyberieme z vody alebo scedíme.
3.
Do hrnca dáme cukor a olej, a necháme trošku skaramelizovať. Potom pridáme scedenú a prepláchnutú kyslú kapustu, podlejeme cca. 2dcl vody a necháme dusiť približne 15-20 minút.
4.
Na panvici si opražíme slaninku a pridáme do nej cibuľu. Ja osobne nedávam žiadny olej, slaninka pustí maste dosť. Keď cibuľka zmäkne, odstavíme z ohňa.
5.
Na záver halušky, kapustu a slaninku s cibuľou dobre premiešame a máme hotovo! :) dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.