Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Pohánkovo-citrusové nepečené kocky

hanus_prg
hanus_prg
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

150 g
pohánka
1 ks
pomaranč
1 ks
citrón
2 PL
med
2 hrste
hrozienka
1 PL
kakao
1 PL
kokosový olej
2 PL
citrónová šťava
2 hrste
slnečnicové semienko
5 PL
mleté ľanové semienko
1 KL
škorica

postup

1.
Pohánku uvaríme podľa návodu domäkka. Po uvarení ju necháme vychladiť. Potom k nej pridáme med, hrozienka vopred namočené vo vode, semienka, škoricu, kakao, na kocky nakrájaný pomaranč, citrón a šťavu z druhého citróna.
2.
Nakoniec primiešame kokosový olej. Všetko spolu premiešame. Ak sa nám zdá konzistencia riedka, pridáme viac mletého ľanového semienka alebo kakao.
3.
Malý plech vystelieme fóliou a cesto do neho natlačíme. Hmotu necháme do druhého dňa zatuhnúť v chladničke. Potom ju nakrájame na kocky a podávame. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pečený pstruh na  bylinkách
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Znovuobjavte pečenie v pare – urobte niečo pre svoje zdravie
Silu pary poznali obyvatelia orientálnej kuchyne stáročia dozadu. Využívali ju nielen pre jej praktické dôvody,...
sezonne potraviny
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Varte zo sezónnych surovín – je to zdravé a úsporné
Dnešný kulinársky trend je obracať zrak viac k regálom s cudzokrajnými surovinami. Skúšať nové chute a recepty je...
čučoriedkový džem
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Čučoriedky sú kráľovnou medzi antioxidantami!
Modročierne bobule so šťavnatou dužinou majú osviežujúcu sladko-kyslú príchuť. Reč je o čučoriedkach, tom...