Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Fotorecept: Broskyňový špaldový koláč s mrveničkou

vacica
vacica
stredná
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 g
špaldová hladká múka
1 KL
soľ
120 g
Hera
2 PL
studená voda

Plnka

1 kg
broskyne
150 ml
smotana na šľahanie
3
zltky
200 g
med
30 g
špaldová hladká múka

Posýpka

30 g
Hera
40 g
špaldová hladká múka
30 g
med
1/2 KL
mletá škorica

postup

Cesto: 200g špaldová hladká múka 1Kl soľ 120g Hera 2-3 PL studená voda
1.
Z múky, Hery, soli a vody spracujeme tuhé cesto, ktoré dáme na 60 min do chladničky.
2.
Potom ho rozvaľkáme a prenesieme do formy, ktorú sme si vopred vymastili maslom a vysypali múkou. Popicháme celé cesto vydličkou a dáme opäť do chladničky, tentokrát na 30min. Potom dáme do vyhriatej rúry na 170 stupňov, na 15 minút.
3.
Na predpečené cesto poukladáme broskyne (ak máme menej sladké, môžeme posypať cukrom).
4.
Potom si v mise zmiešame žĺtky, smotanu, múku a med a vylejeme na broskyne.
5.
Teplotu rúry znížime na 140 stupňov a pečieme 30 minút.
6.
Medzitým si z medu, múky, masla a škorice spracujeme mrveničku a po vytiahnutí z rúry vysypeme na vrch koláča. Pečieme posledných 10-15 minút.
7.
Upečený koláč necháme poriadne vychladnúť. Dobrú chuť!

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
vianocne pecenie
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Vianočné pečenie nemusí byť strašiak
Krehké a lahodné domáce pečivo. Omamná vôňa, ktorá sa šíri celou kuchyňou vyvoláva množstvo spomienok na detstvo. Ak...
zdrave rychlovky
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Chcete variť zdravo a rýchlo?
Jednoduchá odpoveď na otázku z titulku, však? Nie vždy máme čas vyvárať, stáť pri sporáku, čakať na dopečenie... Možno...
vianocny stol
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Čo nesmie chýbať na vianočnom stole?
Počas vianočných sviatkov chceme sebe i svojim najbližším dopriať len to najlepšie. Týždne vopred hľadáme nové recepty...