Pridať recept

FOTORECEPT: Broskyňovo-datľový špaldový koláč

Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

Cesto

7 ks
vajce
200 g
med
120 g
múka
1 balíček
kypriaci prášok do pečiva
1 dl
olej

Plnka

7 PL
kukuričný škrob
1,5 kg
broskyne
2 PL
med
20 ks
datle
1 ks
citrón

postup

1.
Najprv si urobíme piškótu: Vajcia s medom vyšľaháme do penista a postupne pridáme olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na plech, ktorý sme vymastili maslom a vysypali múkou.
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
 
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
2.
Pečieme pri 200 stupňoch 15-20 minút. Či je cesto upečené, zistíte, keď pichnete špáradlom do stredu cesta a na špáradle nezostanú kúsky cesta.
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Medzitým si urobíme plnku: Do hrnca dáme rozvariť broskyne (ja som použila mrazené) a keď ovocie pustí šťavu, odoberieme si asi 500-600ml šťavy do inej nádoby.
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Pridáme do šťavy 7PL kukuričného škrobu a poriadne rozhabarkujeme.
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Takmer rozvarené broskyne rozmixujeme ponorným mixérom a pridáme šťavu so škrobom. Miešame, kým plnka stuhne.
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Na záver pridáme kôru s celého citróna, šťavu z polovice citróna a odkôstkované datle.
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
7.
Na upečenú a vychladenú piškótu vylejeme broskyňovú plnku a dáme vychladiť na niekoľko hodín, kým nám plnka krásne stuhne. Dobrú chuť!
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Fotorecept: Broskyňovo-datľový špaldový koláč
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať