Pridať recept

Ohnivá cibuľová krkovička

8
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
zemiaky
1,5 kg
bravčová krkovička
5 ks
cibuľa veľká
1 kg
šampiňony a kuriatka
5 PL
kečup
300 ml
mäsový vývar
podľa chuti
soľ,korenie, oregano, tabasco, rasca, olivový olej

postup

Toto výborné jedlo sme mali na Nový rok.
1.
Umyté a očistené zemiaky rozkrojíme na štvrtiny. Cibuľu očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska.
 
2.
Bravčové mäso posolíme, okoreníme z obidvoch strán.
3.
Na oleji prudko orestujeme šampiňóny aj kuriatka, osolíme okoreníme, pridáme oregano, kečup, prilejeme vývar a všetko premiešame. Dochutíme soľou a tabascom.
4.
Na vymastený plech rozložíme zemiaky, ktoré posolíme a posypeme rascou. Na zemiaky poukladáme plátky bravčového karé, kolieska cibule a všetko zalejeme pripravenou šťavou s hríbami a šampiňónmi. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 90 minút.
5.
Dobru chuť.
Ohnivá cibuľová krkovička
Ohnivá cibuľová krkovička
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
17.8.2019 10:53 | |
+0 -2
Dobrý deň, ako recept dobrý,chutný len niektoré kuchárky zabúdajú na jednu vec, či piecť zakryté alebo odokryté. Ja s tým nemám problém, lebo si to poriešim. Anina
Anonymný nick
27.3.2015 12:28 | |
+5 -3
je to dobré, chutné, šťavnaté, každá kazdinka si domyslela, že je to krkovička. (y) :3 (y) (y)
dorisa
27.3.2015 14:24 | |
+2 -2
samozrejme @enaena, ale dobre, že sa spýtali :) dakujem za komentár (y) *500*
dorisa
2.2.2015 23:03 | |
+6 -6
Som sa akosi pomylila, klikla som vedla.......samozrejme ze krkovicka, ale je to jedno,aj kare sa moze pouzit. Prepacte 3:) :3 Prosim admina opravit pouzitu suroviu........má byť krkovička Ďakujem :|
dobruchut.sk
5.2.2015 12:41 | |
+7 -5
opravené
Podobné články
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Grilovaná krkovička v pivovej marináde
Dokonalá marináda z tmavého piva (nielen) na krkovičku
Šťavnaté steaky z krkovičky, marinované v čiernom pive s cesnakom a tymianom.
Krkovička na nedeľu 5x inak
Nedeľná krkovička na 5 spôsobov
Rozmýšľate, čo urobiť s pekným rezom krkovičky?
Vepřo knedlo zelo
Ako pripraviť tradičné Vepřo-knedlo-zelo
Česká klasika, ktorú milujeme aj my na Slovensku.
Pečená krkovička na víne
Šťavnatá porcia pre labužníkov: Bravčová krkovička na víne
Výborný recept na bravčovú krkovičku na víne.