Ohnivá cibuľová krkovička
8
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
1,5
kg
bravčová krkovička
5
ks
cibuľa veľká
1
kg
šampiňony a kuriatka
5
PL
kečup
300
ml
mäsový vývar
podľa chuti
soľ,korenie, oregano, tabasco, rasca, olivový olej
postup
Toto výborné jedlo sme mali na Nový rok.
1.
Umyté a očistené zemiaky rozkrojíme na štvrtiny. Cibuľu očistíme a nakrájame na hrubšie kolieska.
2.
Bravčové mäso posolíme, okoreníme z obidvoch strán.
3.
Na oleji prudko orestujeme šampiňóny aj kuriatka, osolíme okoreníme, pridáme oregano, kečup, prilejeme vývar a všetko premiešame. Dochutíme soľou a tabascom.
4.
Na vymastený plech rozložíme zemiaky, ktoré posolíme a posypeme rascou. Na zemiaky poukladáme plátky bravčového karé, kolieska cibule a všetko zalejeme pripravenou šťavou s hríbami a šampiňónmi. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 90 minút.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.