FOTORECEPT: Špaldový knedlík z ražného kvásku
stredná
náročnosť
ingrediencie
70
g
ražný kvások
250
g
špaldová múka
500
ml
voda
600
g
špaldová múka
2
KL
soľ
olej
postup
1.
Najprv si urobíme ražný kvások, a to z múky a vody. Dáme na 10-12 hodín nakysnúť.
2.
Potom pridáme zvyšnú múku a soľ a prilievame postupne vodu. Spracujeme tuhé cesto, ktoré necháme asi 4 hodiny nakysnúť.
3.
Potom vytvarujeme 2 bochníky a prikryjeme utierkou. Necháme ešte hodinu nakysnúť.
4.
Do hrnca vložte naparovač, vodu vlejte tak, aby bola max. 1,5cm vysoká a položte knedlík. Pod pokrievkou naparujeme 20 minút. Je dôležité neodkrývať, aby knedlíky nespľasli.
5.
Po naparení potrieme knedle olejom.
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.