Pridať recept

FOTORECEPT: Špaldový knedlík z ražného kvásku

Fotorecept: Špaldový knedlík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska

ingrediencie

70 g
ražný kvások
250 g
špaldová múka
500 ml
voda
600 g
špaldová múka
2 KL
soľ
olej

postup

1.
Najprv si urobíme ražný kvások, a to z múky a vody. Dáme na 10-12 hodín nakysnúť.
Fotorecept: Špaldový knedlík z ražného kvásku
Fotorecept: Špaldový knedlík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
 
2.
Potom pridáme zvyšnú múku a soľ a prilievame postupne vodu. Spracujeme tuhé cesto, ktoré necháme asi 4 hodiny nakysnúť.
Fotorecept: Špaldový knedlík z ražného kvásku
Fotorecept: Špaldový knedlík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
Fotorecept: Špaldový knedlík z ražného kvásku
Fotorecept: Špaldový knedlík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
3.
Potom vytvarujeme 2 bochníky a prikryjeme utierkou. Necháme ešte hodinu nakysnúť.
Fotorecept: Špaldový knedlík z ražného kvásku
Fotorecept: Špaldový knedlík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
4.
Do hrnca vložte naparovač, vodu vlejte tak, aby bola max. 1,5cm vysoká a položte knedlík. Pod pokrievkou naparujeme 20 minút. Je dôležité neodkrývať, aby knedlíky nespľasli.
Fotorecept: Špaldový knedlík z ražného kvásku
Fotorecept: Špaldový knedlík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
5.
Po naparení potrieme knedle olejom.
Fotorecept: Špaldový knedlík z ražného kvásku
Fotorecept: Špaldový knedlík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
6.
Odporúčam jesť knedlíky čerstvé alebo ich dať po vychladnutí do vzduchotesnej dózy, lebo na vzduchu po čase stvrdnú. Dobrú chuť!
Fotorecept: Špaldový knedlík z ražného kvásku
Fotorecept: Špaldový knedlík z ražného kvásku
Zdroj: ivet_hrabovska
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať