FOTORECEPT: Špaldový knedlík z ražného kvásku
stredná
náročnosť
ingrediencie
70
g
ražný kvások
250
g
špaldová múka
500
ml
voda
600
g
špaldová múka
2
KL
soľ
olej
postup
1.
Najprv si urobíme ražný kvások, a to z múky a vody. Dáme na 10-12 hodín nakysnúť.
2.
Potom pridáme zvyšnú múku a soľ a prilievame postupne vodu. Spracujeme tuhé cesto, ktoré necháme asi 4 hodiny nakysnúť.
3.
Potom vytvarujeme 2 bochníky a prikryjeme utierkou. Necháme ešte hodinu nakysnúť.
4.
Do hrnca vložte naparovač, vodu vlejte tak, aby bola max. 1,5cm vysoká a položte knedlík. Pod pokrievkou naparujeme 20 minút. Je dôležité neodkrývať, aby knedlíky nespľasli.
5.
Po naparení potrieme knedle olejom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.