Pridať recept

Pečená pražma s opekanými zemiakmi

ingrediencie

2 ks
pražma
4 strúčiky
cesnaku
2 vetvičky
rozmarín
trochu
soľ
podľa chuti
korenie na ryby
podľa chuti
olivový olej

Príloha

500 g
zemiaky
1/2 KL
soľ
1/2 KL
drvená rasca
1 KL
olivový olej

postup

1.
Pražmu umyjeme a usušíme. Nasolíme z vnútornej aj z vonkajšej strany. Dovnútra každej pražmy dáme na plátky nakrájané dva strúčiky cesnaku a malú vetvičku rozmarínu.
 
2.
Z trošky olivového oleja a korenia na ryby si spravíme zmes, ktorou potrieme ryby z vonkajšej strany. Takto pripravené pražmy uložíme na veľký pekáč.
3.
Pripravíme si zemiaky. Očistíme, umyjeme a nakrájame na kúsky, polejeme trochou olivového oleja, posolíme a posypeme drvenou rascou, premiešame a naukladáme na pekáč. Všetko spolu pečieme v rozohriatej rúre 50-60 min.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať