Pridať recept

Čokoládovo - nugátové rezy

10
porcií
65
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

70 g
hladká múka
150 g
práškový cukor
75 g
mleté mandle
6 ks
vajce
4 PL
rozpustené maslo
2 PL
kryštálový cukor
5 ks
vaječný bielok

Čokoládový a nugátový krém:

200 g
horká čokoláda
200 ml
smotana na šľahanie
180 g
maslo
2 PL
instantná káva
4 PL
voda
120 g
kryštálový cukor
4 PL
Nutella

Kávový sirup:

150 ml
voda
2 PL
kryštálový cukor
3 PL
instantná káva

Čokoládová poleva:

150 g
horká čokoláda
100 g
maslo
1 hrsť
makadamové orechy

postup

1.
V miske zmiešame múku, práškový cukor, mleté mandle a vajíčka. Pridáme rozpustené maslo a postupne vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov a cukru. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme ho do vyhriatej rúry a pri teplote 180°C pečieme približne 7 minút. Cesto necháme poriadne vychladnúť a potom ho pozdĺžne rozkrojíme na dva rovnaké pláty.
 
2.
Teraz si pripravíme krémy. Rozlámanú čokoládu vmiešame do horúcej smotany a necháme ju rozpustiť. Keď je hmota už takmer vychladnutá primiešame 50 g masla. Kávu s cukrom rozpustíme v horúcej vode, zmes vymiešame dozlatista a primiešame k zvyšnému maslu spolu s Nutellou. Na miernom ohni rozpustíme vo vode cukor a instantnú kávu.
3.
Prvý plát cesta pokvapkáme kávovým sirupom a natrieme 1/2 čokoládového krému. Plát vložíme do chladničky stuhnúť a potom pridáme 1/2 nugátového krému. Na vrch uložíme druhý plát cesta a postup zopakujeme. Keď je koláč úplne stuhnutý, polejeme ho čokoládovou polevou pripravenou z čokolády a masla. Ozdobíme ho nasekanými orechmi, necháme stuhnúť v chladnička potom nakrájame na úhľadné rezy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať