Pridať recept

Pravý Apple pie

8
porcií
85
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto:

350 g
hladká múka
30 g
kryštálový cukor
226 g
studené maslo
60 ml
studená voda

Plnka:

600 g
kyslá jablko
50 g
kryštálový cukor
50 g
trstinový cukor
1 balíček
škoricový cukor
2 KL
mletá škorica
1 štipka
soľ
2 PL
citrónová šťava
2 PL
kukuričný škrob
25 g
maslo

postup

1.
Najskôr si pripravíme cesto a v miske zmiešame všetky sypké ingrediencie a pridáme na kocky nakrájané studené maslo. Robotom šľaháme približne 30 sekúnd, aby sa maslo obalilo do múky. Pomaličky pridávame do cesta múku podľa potreby a šľaháme.
 
2.
Potom si cesto premiestnime na pomúčenú pracovnú dosku a urobíme z neho guľu. rozdelíme ju na dva rovnaké kusy, zabalíme do fólie a vložíme na hodinu do chladničky.
3.
Medzitým si jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na menšie kocky alebo plátky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli a dochutíme všetkými cukrami.
4.
Cesto vyberieme z chladničky, necháme ho približne 10 minút odstáť v izbovej teplote a potom to prvé rozvaľkáme do okrúhlej formy tak, aby zakrývalo aj okraje.
5.
Šťavu, ktorú pustili jablká zohrejeme spolu s maslom a varíme približne 8 minút. Potom ju vmiešame do jabĺk spolu s kukuričným škrobom a jablká navrstvíme na cesto. Teraz si dáme formu s cestom do chladničky a medzitým vyvaľkáme druhé cesto.
6.
Druhým cestom prikryjeme jablká a okraje oboch ciest spojíme dohromady. Na vrchu cesta urobíme hviezdičku, aby mala kade utekať para. Rúru zohrejeme na 220°C a koláč dáme zatiaľ naspäť do chladničky. Keď je rúra vyhriata, vložíme ho tam a pečieme približne 30 minút. Potom koláč obalíme alobalom, do ktorého urobíme dierku a dopečieme ho, bude to trvať približne 15 minút.
7.
Apple pie by mal poriadne vychladnúť, najlepší bude, ak ho budeme jesť až na druhý deň. Napríklad s vanilkovou zmrzlinou alebo šľahačkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
2 nepečené jablkové zákusky
2 nepečené jablkové zákusky: Vynikajúce a jednoduché
Všetci zbožňujeme jablkové koláče. Tieto dva tiež vynikajúce a špeciálne v tom, že nepotrebujú prípravu...
Jablkový chlieb: Šťavnatý hit jesene
Hit jesene: Bleskový a krásne šťavnatý jablkový chlieb, mäkký aj na druhý deň!
Dobrá správa pre všetkých, ktorí už nemôžu vidieť alebo ochutnať banánový chlieb. Jablkový chlieb je...
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Jemný jablkový koláč
Vezmite jablká a urobte tieto lyžicové a hrnčekové jablkové koláče! Recepty, po ktorých si oblížete všetky prsty
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes upiecť? Máme pre vás bohatú ponuku jablkových koláčov, ktoré sú jednoduché...