Pridať recept

Ryžový nákyp s ovocím

ingrediencie

3 balíčky
ryža
4 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor
mlieko
krupicový cukor
škorica
ovocie

postup

1.
Podľa návodu na sáčku uvaríme ryžu. Potom ju vsypeme do mlieka a uvaríme kašu. Do hotovej kaše pridáme krupicový a vanilkový cukor vyšľahaný so žĺtkami a škoricou. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a 2/3 opatrne vmiešame do kaše.
 
2.
Zmes vrstvíme do pekáča a prekladáme ovocím. Na vrch nanesieme zvyšný sneh z bielkov. Pečieme pri teplote 220°C približne pol hodiny-
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Škubánky s makom a slivkami
Z českej kuchyne: Krásne jednoduché škubánky s makom a slivkami
Sladký obed z ľahkých ňokov s roztopeným maslom, mletým makom a varenými slivkami.
Aj sladký obed môže byť zdravý: Tvarohovo-pohánkové guľky
Ráno som si robila pohánkovú „raw“ kašu a z pohánky mi trochu zostalo. Tak sme si spravili na obed guľky...
Môže sa ryža ohrievať?
Môže sa ryža ohrievať? Na toto si dávajte pozor a vyhnete sa zdravotným problémom
Aj vy zvyknete ohrievať ryžu? Možno ste to doteraz nerobili správne, pozrite sa.
Smotanová žemľovka zo sladkého pečiva
Luxusná žemľovka: Vymeňte biele pečivo za vianočku, makovky či croissanty
Pripravte si vynikajúcu žemľovku zo sladkého pečiva a poctivej smotany.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!