Pridať recept

Panenka na šampiňónoch

4
porcie
60
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

450 g
bravčová panenka
230 g
šampiňóny
1 PL
maslo
1 KL
solamyl
1/4 KL
kurkuma
1/2 hrnček
mäsový vývar
korenie
soľ
olivový olej

Pyré

500 g
zemiaky
180 g
kapusta

postup

1.
Očistíme panenku, umyjeme a pokrájame na medailóny približne 5 cm vysoké. Zľahka ich naklepeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olejom. Dáme na 60 minút do chladničky odležať.
 
2.
Na panvicu dáme trošku olivového oleja a medailóny sprudka orestujeme z oboch strán. Mäso vyberieme na tanier. Do panvice pridáme maslo, znížime teplotu, prisypeme plátky šampiňónov a približne 5 minút opekáme. Potom podlejeme vývarom a dusíme približne 10 minút. Pridáme solamyl, kurkumu, premiešame a do panvice na šampiňóny položíme medailóniky, aby sa prehriali.
3.
Ošúpeme zemiaky, pokrájame a dáme variť do osolenej vody. Na posledných 5 minút pridáme pokrájané kapustičky. Po uvarení precedíme a prešťucháme. Pre lepšiu chuť môžeme pridať 3 lyžice vývaru.
4.
Medailóny servírujeme na šampiňónovej zmesi s kapustovým pyré.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Najlepšie recepty na nedeľný obed s domácou knedľou: Overené FINTY priamo od pani kuchárky na krásne
Najlepšie recepty na nedeľný obed s domácou knedľou: Overené FINTY priamo od pani kuchárky na krásne nadýchanú knedľu, nelepí sa a nikdy nespľasne!
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes variť? Pripravili sme si pre vás výborné recepty, v ktorých hrá hlavnú úlohu...
Slepacia polievka
Tip na nedeľný obed: Bravčová panenka so sósom
Magazín Dobrú chuť vám prináša tip na nedeľný obed. Vždy bude pozostávať z polievky, hlavného jedla a dezertu.
Cigánska pečienka
Toto je najväčšia pochúťka z vianočných trhov: Overený recept na LEGENDÁRNU cigánsku pečienku + rady odborníka
Obľúbená dobrota z vianočných trhov, ktorá vždy krásne rozvoniava po celom meste. Pripravte si túto skvelú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Hovädzie plátky na hubách s ryžou
11x mäso s ryžou na nedeľu i bežný deň: Jednoduchý trik, vďaka ktorému sa ryža vždy podarí! Krásne sypká a vôbec sa nelepí
Výborné recepty na šťavnaté mäso s ryžou a tipy, ako uvariť vždy dokonalú ryžu. Vyberte si z našej bohatej...