Zemiakové pirohy so slaninou
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
krupicová múka
500
g
zemiak
100
g
slanina
50
g
masť
50
g
cibuľa
podľa chuti
soľ, voda
postup
1.
Do múky pridáme soľ, vodu a vypracujeme cesto, ktoré necháme stáť 15 minút. Potom ho vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm. Zemiaky nakrájame, uvaríme, pretrieme cez sito, pridáme cibuľu opraženú na masti a rozmiešame.
2.
Na polovičku cesta kladieme kôpky, druhou polovicou cesta prikryjeme a vykrajujeme pirôžky. Uvaríme ich v osolenej vode. Uvarené vyberieme a posypeme opraženou, nakrájanou slaninou.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.