Cheesecake s bielou a tmavou čokoládou
8
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Základ:
200
g
sušienky BeBe alebo maslové
100
g
maslo
Plnka:
500
g
plnotučný tvaroh
5
ks
vajce
150
g
krupicový cukor
2
KL
vanilkový extrakt
1
téglik
smotana na šľahanie
1
balíček
biela čokoláda
1
balíček
horká čokoláda
postup
1.
Okrúhlu formu na tortu vymastíme aj po bokoch maslom a vystelieme papierom na pečenie. Urobíme oboje, pretože potrebujeme, aby sa papier úplne prichytil na okraje formy. Sušienky rozmixujeme na jemný prášok a potom k nim pridáme na kocky nakrájané maslo. Zmes poriadne premiešame a natlačíme do formy vrátane okrajov. Formu vložíme do chladničky, rúru vyhrejeme na 140°C a na dno dáme pekáč s horúcou vodou, aby udržiaval vlhkosť.
2.
Tvaroh vyšľaháme s cukrom a vajíčkami. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt. V hrnci zohrejeme 3/4 smotany tesne pod bod varu a rozpustíme v nej bielu čokoládu. Vo zvyšku smotanu rozpustíme rozlámanú tmavú čokoládu.
3.
Tvarohovú plnku rozdelíme na dve rovnaké časti a do každej primiešame inú čokoládovú hmotu. Formu vyberieme z chladničky a na sušienkový základ navrstvíme plnku z bielej čokolády. Na vrch pomaly nalejeme tmavú plnku a pomocou vidličky alebo špajdle urobíme na povrchu abstraktný obrazec.
4.
Cheesecake vložíme do vyhriatej rúry a pečieme približne 60 minút. Potom ho necháme v rúre ešte 30 minút odpočívať. Upečený cheesecake necháme úplne vychladnúť a vložíme ho najlepšie na noc stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.