Pridať recept

Francúzske makarónky s krémom z arašidového masla

Francúzske makarónky s krémom z arašidového masla
Zdroj: dreamstime
15
porcií
54
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

45 g
vaječný bielok
13 g
krupicový cukor
100 g
práškový cukor
55 g
mandľová múka
trochu
potravinárske farbivo

Krém:

50 g
arašidové maslo
1 PL
maslo
podľa chuti
práškový cukor

postup

1.
V miske zmiešame mandľovú múku a práškový cukor. Túto sypkú zmes rozmixujeme a preosejeme. V robote vyšľaháme bielky s cukrom do tuhého snehu a pokiaľ chceme mať makarónky farebné pridáme potravinárske farbivo.
 
2.
Do sypkej zmesi pomaly pridáme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame. Ako keby sme sneh krájali. Keď vytiahneme z cesta varešku, mala by na vrchu chvíľu ostať taká špička, vtedy má cesto správnu konzistenciu.
3.
Plech vystelieme papierom na pečenie a na ten si nakreslíme okrúhle šablóny s priemerom cca 4 cm. Cestom naplníme cukrárenské vrecko. Kolieska plníme od vnútra a ťaháme ich von. Keď sú kolieska zaplnené, plechom buchneme dvakrát o stôl, aby sme z cesta dali preč všetky vzduchové bubliny.
4.
Teraz necháme makarónky 30 minút zaschnúť na povrchu a rúru vyhrejeme na 150°C. Makarónky potom vložíme do rúry a pečieme približne 14 minút. Upečené ich necháme úplne vychladnúť až potom ich odlúpneme z papiera.
5.
Medzitým si pripravíme krém. V miske zmiešame arašidové ale aj normálne maslo a krém dochutíme práškovým cukrom. Vychladnuté makarónky spojíme arašidovým krémom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
ad005
13.1.2018 20:42 | |
+1 -0
Milujem makrónky z Lidlu, aj teraz sú v ponuke- tieto myslím(https://www.letakomat.sk/lidl/aktualny-letak-od-pondelka-15-01-2018/) ale tie Vaše určite vyskúšam!!! Vyzerajú úžasne!