Pridať recept

Zemiakové pagáče na maďarský spôsob

Zemiakové pagáče na maďarský spôsob
Zdroj: dreamstime

ingrediencie

400 g
maslo
800 g
polohrubá múka
500 g
zemiak
7 ks
vajce
1,5 dl
smotana
1 štipka
soľ

postup

K vymiešanému maslu pridáme múku, uvarené a pretlačené zemiaky, žĺtky, smotanu a soľ, Dobre vymiešame. Tri krát vyvaľkáme a preložíme. Nakoniec vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, vykrajujeme pagáče, ktoré potrieme vajcom a upečieme v rúre.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
9.12.2016 17:18 | |
+10 -1
Prosím vás aká smotana tam ide?