Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Smotanové placky

gurmanka
gurmanka
8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

4 poháre
polohrubá múka
1 pohár
mlieko
6 ks
vaječný bielok
2 poháre
smotana na šľahanie
3 PL
maslo
30 g
droždie
1 PL
cukor
štipiek
soľ
1/2 pohárov
olej

postup

1.
Do misky vlejeme pohár teplej vody, dáme do nej droždie, pridáme cukor a 1 pohár múky. Premiešame a necháme vykysnúť v teple (asi 20 minút). Do druhej misky vlejeme smotanu, teplé mlieko, pridáme múku a urobíme redšie cesto. Bielky ľahko osolíme a ušľaháme tuhý sneh. Maslo rozpustíme, pridáme do cesta spoločne s droždím a dôkladne premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh.
2.
Na panvici rozpálime olej. Lyžicou naberáme cesto, vylievame ho na panvicu a tvarujeme placky. Pečieme na obidvoch stranách doružova. Placky môžme podávať s džemom alebo marmeládou, so šľahačkou alebo posypané práškovým cukrom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Najlepšie recepty na hokkaido polievky
Husté, krémové, sýte polievky z tekvice hokkaido si určite zamilujete. Odporúčame ako teplú jesennú večeru. Polievočky...
ovsené vločky
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Dobite si energiu ovsenými vločkami!
Váš žalúdok určite ocení, že telu môžete dodať niečo zdravé, výživné, prospešné, ľahko stráviteľné a pritom veľmi...
pasta fresca
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Pasta fresca – čaro a tajomstvo čerstvo pripravených cestovín
Sofia Loren povedala, že je taká krásna vďaka jej milovaným špagetám. Kyprá, veselá, neskutočne ženská aj vo svojom ,...