Pre zlepšovanie vášho zážitku na našich stránkach používame cookies. OK

Smotanové placky

gurmanka
gurmanka
8
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie

ingrediencie

4 poháre
polohrubá múka
1 pohár
mlieko
6 ks
vaječný bielok
2 poháre
smotana na šľahanie
3 PL
maslo
30 g
droždie
1 PL
cukor
štipiek
soľ
1/2 pohárov
olej

postup

1.
Do misky vlejeme pohár teplej vody, dáme do nej droždie, pridáme cukor a 1 pohár múky. Premiešame a necháme vykysnúť v teple (asi 20 minút). Do druhej misky vlejeme smotanu, teplé mlieko, pridáme múku a urobíme redšie cesto. Bielky ľahko osolíme a ušľaháme tuhý sneh. Maslo rozpustíme, pridáme do cesta spoločne s droždím a dôkladne premiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh.
2.
Na panvici rozpálime olej. Lyžicou naberáme cesto, vylievame ho na panvicu a tvarujeme placky. Pečieme na obidvoch stranách doružova. Placky môžme podávať s džemom alebo marmeládou, so šľahačkou alebo posypané práškovým cukrom.

Zatiaľ sa nikto nezapojil do diskusie k receptu.

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Vybrali sme pre vás
Pesto bez orechov s orieškovou chuťou
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá z petržlenovej vňate sa stanú hitom vašej kuchyne!
Pestá sú v našej kuchyni stálym pomocníkom pri tvorbe jedla „rýchleho“ hladu. Najčastejšie skončia v cestovinách, alebo...
Domáce sushi
Japonská klasika - Sushi!
Japonská klasika - Sushi!
Sushi je jedlo, ktoré ponúka množstvo variácií, farebných kombinácii a je založené na tom, že chute surovín sa...
pitny rezim
Cesta podzemnej vody
Cesta podzemnej vody
Voda je pre náš život veľmi dôležitá. Pre život na zemi predstavuje základ. Bez nej by sme prežili sotva pár dní...