Pridať recept

Pečeňová paštéta v aspiku

ingrediencie

320 g
husacia pečeň
1 ks
žemľa
1/2 dl
biele víno
50 g
údená slanina
20 g
cibuľa
1 ks
vajce
podľa chuti
soľ, korenie, muškátový oriešok, mlieko

postup

1.
Pečeň namočíme do mlieka aspoň na pol dňa. Potom ju pretrieme cez sitko aj so žemľou, ktorú sme tiež namočili do mlieka. Pridáme postrúhanú cibuľu, tlčené korenie, soľ, postrúhaný muškátový oriešok, víno, celé vajce a údenú slaninu, ktorú pokrájame. Všetko premiešame a dáme do formy.
 
2.
Formu vložíme do nádoby s vodou a varíme 45 minút. Necháme ju vychladnúť. Uvarený aspik nalejeme na dno formy a necháme stuhnúť. Potom naň dáme vychladnutú paštétu, urovnáme a zalejeme ostatným aspikom. Necháme stuhnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pečeňová paštéta 3x inak
Pripravte si domácu paštétu! 3 overené recepty vám dokážu, že je to naozaj jednoduché
Ak máte radi paštéty a ešte ste ich neskúšali vyrobiť doma, je najvyšší čas.
Chicken galantine with vegetables
Aspik na veľkonočnú hostinu
Milovaný i zatracovaný aspik. Objavte jeho kúzlo a praktické využitie pri príprave sviatočných pokrmov.
Domáca tlačenka
Pripravte si domácu tlačenku: Je to veľmi jednoduché a chutí vynikajúco
Tlačenku môžeme pokojne zaradiť medzi tie retro jedlá, ktoré sa v poslednom období opäť vracajú na scénu...
Veľkonočné pochúťky
Vajíčkové špeciality na veľkonočný stôl: Plnka, aspik, tlačenka i fantastická chrenová polievka s vajcom
Z vajec môžete okrem veľkonočnej hrudky pripraviť aj iné sviatočné pochúťky. Tu je prierez tými...
5 zásad, ktoré sa vyplatí dodržať pri príprave aspiku
5 zlatých rád, ktoré zabezpečia, že vám aspik vždy vyjde na jednotku!