Pridať recept

FOTORECEPT: Domáca huspenina - Studzenina

ingrediencie

bravčové nožičky
bravčové koleno
bravčový chvost
1 kg
bravčové kožky
celé nové korenie
celý peper
1 ks
cibuľa
10 strúčikov
cesnaku
podľa chuti
soľ
na dochutenie a ozdobu
vajcia na tvrdo uvarené,
kapia zavarána
petržlenvá vňať

postup

U nás je to delikatesa v tomto období fašiangov.

1.

Potrebné suroviny si dobré umyjem a dám do veľkého hrnca.

Fotorecept: Domáca huspenina Studzenina
Fotorecept: Domáca huspenina Studzenina
Zdroj: anka813
 
2.

Zalejem dostatočným množstvom vody,t.j. pri týchto surovinách asi 8 l.Postavím na oheň a pridám koreniny,soľ cibuľu a očistený cesnak.Dám pozor akonáhle začne vrieť,tak teplotu znižím na toľko aby iba bublalo.Nesmie silno zovrieť,lebo polievka bude mutná.Polievočka by mala ostať pekná číra.Huspeninu varím aspoň 4-5 hodin,Voda by mala vyvrieť aspoň na plovicu.

Fotorecept: Domáca huspenina Studzenina
Fotorecept: Domáca huspenina Studzenina
Zdroj: anka813
3.

Medzi tým si uvarím vajcia na tvrdo.

Fotorecept: Domáca huspenina Studzenina
Fotorecept: Domáca huspenina Studzenina
Zdroj: anka813
4.

Ked je už uvarená,odstavím a nechám vychladnúť tak,aby bola letná.Pripravím si misky,ja používam misky 1l,čo používame v lete na guľaš.Na dno misiek uložím najprv vajíčka kapiu a ozdobiť si môžme podľa svojej fantázie.Povyberám z polievky všetko mäsko a pooddeľujem kvalitné mäsko od kosti

Fotorecept: Domáca huspenina Studzenina
Fotorecept: Domáca huspenina Studzenina
Zdroj: anka813
5.

a do misiek už poukladám iba mäsko nakrájané

Fotorecept: Domáca huspenina Studzenina
Fotorecept: Domáca huspenina Studzenina
Zdroj: anka813
6.

a zalejem precedenou polievkou.Polievka,ked chladne,tak hustne a preto sa zalieva už iba letnou,aby sa nám vajíčka,mäsko a ostatné nevystupilo na povrch.takto pripravené misky dám do chladu,aby studzenina stuhla.

Fotorecept: Domáca huspenina Studzenina
Fotorecept: Domáca huspenina Studzenina
Zdroj: anka813
7.

Pri podávaní misku nožíkom orežem a vyklopím na tanier.Na dochutenie pridám jemne nakrájanú cibuľu a ocot.K tomu fajný chlebík.Dobrú chuť.

Fotorecept: Domáca huspenina Studzenina
Fotorecept: Domáca huspenina Studzenina
Zdroj: anka813
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.
Viete, prečo musíte dať jaternice do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú
Viete, prečo musíte dať jaternice pred pečením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú a sú krásne chrumkavé
Jaternice vždy krásne chrumkavé a bez prasklín? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte takéto krásne...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...