Slivkový koláč - Far Breton
6
porcií
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
250
g
krupicový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
1
liter
plnotučné mlieko
120
g
maslo
1
KL
soľ
250
g
polohrubá múka
2
PL
rum
8
ks
slivka
postup
1.
Vajíčka rozšľaháme s cukrom do peny. V hrnci uvaríme mlieko a po kúskoch doň pridáme maslo a soľ. Mlieko stále miešame, aby nám neprihorelo, keď mlieko prejde varom, odstavíme ho z ohňa, prilejeme rum a necháme ho vychladnúť.
2.
Medzitým plech vymastíme maslom, očistíme a vykôstkujeme slivky. Rozložíme ich na dno plechu a rúru vyhrejeme na 200°C.
3.
Zmes mlieka zľahka vlejeme k vajíčkam a miešame aspoň 5 minút. Potom po častiach pridávame múku a vymiešame hladké cesto, ktoré necháme 5 minút odpočívať.
4.
Cesto opatrne vylejeme na slivky, koláč vložíme do rúry a pečieme približne 30 minút. Potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ďalších 40 minút. Upečený koláč necháme ešte 5 minút odpočívať vo vypnutej rúre, potom ho necháme vychladnúť a podávame ku káve alebo čaju.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.