Pridať recept

Mrkvový krém s mätovým jogurtom

ingrediencie

1 kg
mrkva
1 ks
cibuľa
1/2 ks
maslo
1 ks
stonkový zeler
1 zväzok
petržlenová vňať
150 ml
smotana
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie

Mätový jogurt:

1 téglik
biely jogurt
1 hrsť
mäta
1 hrsť
petržlenová vňať
1 PL
olivový olej

postup

1.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenom masle. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, zeler, zmes dochutíme soľou a korením. Chvíľu ju podusíme a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom. Pridáme zväzok byliniek a polievku na miernom ohni varíme približne 40 minút.
 
2.
Potom bylinky vyberieme, polievku rozmixujeme ponorným mixérom na kašu. Pridáme smotanu, kúsok masla, soľ a korenie. Medzitým si v miske zmiešame jogurt, nadrobno nasekané bylinky a olivový olej.
3.
Polievku naložíme do misiek a do stredu dáme lyžicu mätového jogurtu. Podávame napríklad s kukuričným chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať