Mrkvový krém s mätovým jogurtom
4
porcie
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
mrkva
1
ks
cibuľa
1/2
ks
maslo
1
ks
stonkový zeler
1
zväzok
petržlenová vňať
150
ml
smotana
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
Mätový jogurt:
1
téglik
biely jogurt
1
hrsť
mäta
1
hrsť
petržlenová vňať
1
PL
olivový olej
postup
1.
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rozpálenom masle. Pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, zeler, zmes dochutíme soľou a korením. Chvíľu ju podusíme a zalejeme horúcim zeleninovým vývarom. Pridáme zväzok byliniek a polievku na miernom ohni varíme približne 40 minút.
2.
Potom bylinky vyberieme, polievku rozmixujeme ponorným mixérom na kašu. Pridáme smotanu, kúsok masla, soľ a korenie. Medzitým si v miske zmiešame jogurt, nadrobno nasekané bylinky a olivový olej.
3.
Polievku naložíme do misiek a do stredu dáme lyžicu mätového jogurtu. Podávame napríklad s kukuričným chlebom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.