Mrazený jablkový pretlak
nízka
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
jablko
300
g
cukor
1/2
KL
kyselina citrónová
postup
1.
Z úplne zrelých jabĺk vyrobíme najprv jablkový pretlak tak, že jablká rozkrájame, rozvaríme ich s malým množstvom vody a pretlačíme ich cez jemné sito. Ešte za horúca rozpustíme v tomto pretlaku cukor (300 g cukru na 1 kg jablkového pretlaku).
2.
Súčasne pridáme 1/2 KL kyseliny citrónovej na 1 kg pretlaku, aby sme zabránili hnednutiu.
3.
Studený pretlak potom balíme do obalov a mrazíme ich. Mrazený jablkový pretlak môžeme použiť na koláče, ovocné peny, nákypy a pod. alebo na priamu spotrebu.
Podobné recepty
Pripravte si GRANADÍR alebo granadiersky pochod: Recept na najlepší piatkový obed - takto už nebude nikdy suchý
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.