Pridať recept

Mrazený jablkový pretlak

ingrediencie

podľa chuti
jablko
300 g
cukor
1/2 KL
kyselina citrónová

postup

1.

Z úplne zrelých jabĺk vyrobíme najprv jablkový pretlak tak, že jablká rozkrájame, rozvaríme ich s malým množstvom vody a pretlačíme ich cez jemné sito. Ešte za horúca rozpustíme v tomto pretlaku cukor (300 g cukru na 1 kg jablkového pretlaku).

 
2.

Súčasne pridáme 1/2 KL kyseliny citrónovej na 1 kg pretlaku, aby sme zabránili hnednutiu.

3.

Studený pretlak potom balíme do obalov a mrazíme ich. Mrazený jablkový pretlak môžeme použiť na koláče, ovocné peny, nákypy a pod. alebo na priamu spotrebu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať