Pridať recept

Hrášková polievka s krutónmi

ingrediencie

500 g
hrach
2 ks
zemiaky
1 ks
pór
700 ml
zeleninový bujón
200 ml
smotana na šľahanie
2 ks
chlieb
štipiek
majoránka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie

postup

1.
Zemiaky umyjeme, olúpeme a nakrájame na veľké kocky. Pór očistíme, umyjeme, nakrájame na tenké kolieska. Hrášok, zemiaky a pór zalejeme bujónom a všetko varíme asi 15 minút. Trochu hrášku a niekoľko koliesok póru vyberieme z vývaru a odložíme bokom na ozdobu. Ostatnú zeleninu v bujóne rozmixujeme. Rozmixovanú krémovú polievku zahrejeme a za stáleho miešania pomaly prilievame smotanu.
 
2.
Polievku ochutíme soľou, korením a majoránkou. Z krajcov chleba urobíme krutóny - nakrájame na kocky a opečieme na panvici bez oleja. Horúcu polievku nalejeme do misiek. Každú porciu ozdobíme odloženým hrachom, pórom a pridáme krutóny.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Martinka-x
12.5.2019 21:54 | |
+0 -0
Aky ma byt hrasok? Mrazeny, cerstvy alebo z konzervy?