Pridať recept

Jablkový rôsol

ingrediencie

2 kg
jablko
1,5 litre
voda
0,7 kg
cukor

postup

1.

Jablká umyjeme a nakrájame nelúpané, s jadrovníkmi na kocky alebo plátky. Dieliky dáme do hrnčeka. V hrnčeku ich zalejeme vodou (1,5 l vody na 2 kg ovocia) a varíme ich do mäkka. Jablká musia byť v hrnčeku ponorené pod vodou.

 
2.

Zmäknuté jablká so šťavou scedíme cez tkaninu. Šťavu potom odmeriame do širšieho kastróla a zahrejeme do varu. Odparíme 1/3 objemu a pridáme 0,7 kg cukru, na 1 l odmeranej šťavy. Zmes prudko varíme.

3.

Potom hneď naplníme rôsol do obalov, zoberieme z neho penu a uzavrieme.

4.

Jablkový rôsol má niekedy nevýraznú vôňu. Môžeme ho preto aromatizovať citrónovou kôrou, klinčekmi alebo zázvorom. Tieto prísady pridávame do nakrájaných jabĺk počas varu.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...