Dulový rôsol
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
dula
1
liter
voda
0,7
kg
cukor
postup
1.
Duly varíme nakrájané, nelúpané, s jadrovníkmi na kocky alebo plátky. Dieliky dáme do hrnčeka a zalejeme ich vodou (1 l vody na 1 kg ovocia) a varíme do mäkka.
2.
Zmäknuté duly so šťavou scedíme cez tkaninu a šťavu zahrejeme do varu. Odparíme 1/3 objemu a pridáme 0,7 kg cukru, na 1 l odmeranej šťavy. Zmes prudko varíme.
3.
Rôsol potom za tepla plníme do pohárov a uzavrieme. Pre väčšiu bezpečnosť pred plesňami môžeme horúci rôsol sterilizovať asi 15 min pri 85 stupňoch. Uskladňujeme ho v chladnej miestnosti, bez priameho svetla.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.