Pridať recept

Dulový rôsol

ingrediencie

1 kg
dula
1 liter
voda
0,7 kg
cukor

postup

1.

Duly varíme nakrájané, nelúpané, s jadrovníkmi na kocky alebo plátky. Dieliky dáme do hrnčeka a zalejeme ich vodou (1 l vody na 1 kg ovocia) a varíme do mäkka.

 
2.

Zmäknuté duly so šťavou scedíme cez tkaninu a šťavu zahrejeme do varu. Odparíme 1/3 objemu a pridáme 0,7 kg cukru, na 1 l odmeranej šťavy. Zmes prudko varíme.

3.

Rôsol potom za tepla plníme do pohárov a uzavrieme. Pre väčšiu bezpečnosť pred plesňami môžeme horúci rôsol sterilizovať asi 15 min pri 85 stupňoch. Uskladňujeme ho v chladnej miestnosti, bez priameho svetla.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG indukcia
Príručka pre začiatočníkov: varíme na indukcii
Ľudia sa často „boja“ noviniek. Podobne je to aj pri indukčných varných paneloch, napriek tomu, že ich...
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.