Mrkvovo-jabkový džem
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
mrkva
400
ml
voda
500
g
jablko
500
g
krupicový cukor
300
ml
biele víno
30
ml
citrónová šťava
1
štipka
muškátový oriešok
1
štipka
klinčeky
60
ml
biely rum
postup
1.
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na malé kocky. Mrkvu dáme do hrnca a zalejeme ju vodou.
2.
Na miernom ohni varíme približne 15 minút. Potom pridáme na kocky nakrájaný jablká, krupicový cukor, biele víno, citrónovú šťavu, muškátový oriešok a klinčeky. Zmes varíme ďalších 5 minút.
3.
Nakoniec vmiešame biely rum a ešte horúci džem plníme do čistých sklenených pohárov. Poháre uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 80°C približne 20 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.