Pridať recept

Mrkvovo-jabkový džem

ingrediencie

500 g
mrkva
400 ml
voda
500 g
jablko
500 g
krupicový cukor
300 ml
biele víno
30 ml
citrónová šťava
1 štipka
muškátový oriešok
1 štipka
klinčeky
60 ml
biely rum

postup

1.
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na strúhadle. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na malé kocky. Mrkvu dáme do hrnca a zalejeme ju vodou.
 
2.
Na miernom ohni varíme približne 15 minút. Potom pridáme na kocky nakrájaný jablká, krupicový cukor, biele víno, citrónovú šťavu, muškátový oriešok a klinčeky. Zmes varíme ďalších 5 minút.
3.
Nakoniec vmiešame biely rum a ešte horúci džem plníme do čistých sklenených pohárov. Poháre uzavrieme a sterilizujeme pri teplote 80°C približne 20 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár?
Pleseň na džeme: Musíte vyhodiť celý pohár? Pozor, toto by mal vedieť každý!
Z času na čas sa objavia poháre džemu s plesňou na povrchu. Mnohí ľudia odstránia pleseň na veľkej ploche...
Domáci jahodový džem: Najlepšie overené recepty a zopár užitočných rád (nielen) pre začiatočníkov
Uchovajte pravú chuť jahôd v sladkých džemoch a lekvároch, ktoré vám ju budú pripomínať až do ďalšej jahodovej sezóny.
Jahodový džem s vanilkou
Džemy, lekváre, marmelády. Poznáte ich rozdiel?
Viete aký je rozdiel medzi džemom, lekvárom a marmeládou? Takže, ten najzákladnejší rozdiel je v tom, že džem...
Zaváranie
Chystáte sa zavárať? Tu je 20 tipov, o ktorých by ste mali vedieť
Zaváranie nám často zaberie aj celý deň. Pokiaľ absolvujete celú prípravu a samotné sterilizovanie, trvá to...