Pridať recept

Broskyne naložené v bielom rume

ingrediencie

1 kg
broskyne
400 g
krupicový cukor
350 ml
biely rum
1 ks
vanilkový lusk
1 ks
citrón

postup

1.
Broskyne olúpeme, rozkrojíme a vykôstkujeme. Z vanilkového lusku vydlabeme dužinu a citrón odšťavíme.
 
2.
Do pohárov uložíme broskyne, posypeme ich cukrom, pridáme kúsok vanilkovej dužiny a citrónovej šťavy. Potom broskyne po okraj zalejeme bielym rumom a poriadne ich uzavrieme.
3.
Vložíme ich na miesiac do tmavej miestnosti a niekoľkokrát ich za ten čas otočíme hore dnom, aby sa cukor úplne rozpustil.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Broskyne
Sezóna broskýň je tu! Viete, čo obsahujú a ako ich zužitkovať?
Čím sú pre nás broskyne prospešné, čo obsahujú, ako ich skladovať a zužitkovať?
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické marhuľové dezerty
Najlepšie broskyňové koláče a zákusky: 10 overených receptov na fantastické broskyňové dezerty
Nádherná vôňa a chuť broskýň sa nám spája s horúcim letom. Tieto výborné koláče si môžete pripraviť...
Zrelé broskyne
Vyberte si vždy tie najšťavnatejšie a najsladšie broskyne!
Broskyne a nektarinky sú v týchto dňoch na vrchole svojej sezóny. Obchody i trhovníci sa predháňajú s ponukou...
Krémové rezy s broskyňami
Tromfne všetky zákusky: Jednoduché krémové rezy s broskyňami
Jednoduché piškótové cesto a svieže broskyne si zamilujete.
Broskyne
Sezóna broskýň: Ako skladovať broskyne? Na čo všetko sa dajú použiť?
Sezóna broskýň je vzácna, netrvá dlho – aspoň keď hovoríme o chutných šťavnatých plodoch zo záhrad...
Ako olúpať broskyne
Ako jednoducho olúpať broskyne a marhule? Takto budete mať hotovo raz-dva
Šťavnaté broskyne, sladučké marhule máme radi snáď všetci. Ale čistiť ovocie pri príprave džemov, čatní,...