Pridať recept

Pizza srdce

5
porcií
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
hladká múka špeciál
3,5 PL
olivový olej
1/2 ČL
soľ
1/2 ČL
kryštálový cukor
175 ml
vlažná voda
1/2 kocka
čerstvé droždie

postup

niečo valentínske z kysnutého cesta
Najskôr spravíme kvások, na ktorý použijeme 50ml vlažnej vody, droždie, 2 lyžice múky a cukor. Asi po 20 minútach zmiešame kvások s ostatnými surovinami a vypracujeme vláčne cesto. Vložíme do misy, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť 50-60 minút. Po vykysnutí s ním môžeme hneď pracovať. Z cesta vyjde 5-6 sŕdc podľa toho aké veľké ich robíme. Každé srdce zdobíme podľa toho, na čo máme chuť. Ako základ potrieme domácim kečupom a posypeme pizza korením. Ja som použil ešte varené vajíčko, nasekané olivy, kúsky domácej slaninky, mozarellu. Pečieme približne 20 minút na 200st.
 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Budú sa prepisovať dejiny gastronómie? Túto otázku si len nedávno položili viacerí odborníci po tom, ako...
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...