Pridať recept

Plnené karé so zabíjačkovou kašou

ingrediencie

1/2 kg
bravčové karé bez kosti
1/2 kg
zabíjačkova kaša
2 ks
domáca klobása
podľa chuti
soľ,korenie na pečene mäso
1 ks
stredne veľká cibuľa
1/2 liter
mäsový vývar

postup

1.
Bravčove karé rozrežeme na plat, vyklepeme, posolíme, potrieme zabijačkovou kašou.Klobásku rozrežeme pozdľž na pásiky a poukladame na kašu. Zatočíme roládu a previažeme špagatikom,aby pevne držala.
Plnené karé so zabíjačkovou kašou
Plnené karé so zabíjačkovou kašou
Zdroj: danielak
 
2.
Roládu prutko opečieme z každej strany, dame na pekáč a posypeme nahruba nakrajanou cibulou,pokorenime korenim na pečenie,podlejeme vývarom, zakryjeme druhym pekačom alebo alobalom a dame piecť na 200°C cca 60 min až 80min. Počas pečenia polievame mäsko vyvarom a otačame aby sa rovnomerne upieklo.
Plnené karé so zabíjačkovou kašou
Plnené karé so zabíjačkovou kašou
Zdroj: danielak
3.
Upečenu roladu vyberieme a odstranime špagatik. Podávame so zemiačkami a čalamadou alebo šalatom podľa chuti.
Plnené karé so zabíjačkovou kašou
Plnené karé so zabíjačkovou kašou
Zdroj: danielak
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Kedysi rodinný poklad, dnes už ho takmer nikto nerobí! Poctivé solené mäso podľa starodávnej receptúry,
Tento recept dnes už takmer nikto nepozná! Poctivé SOLENÉ MÄSO podľa rodinnej receptúry, delikatesa (nielen) na vianočný stôl
Toto musíte vyskúšať! Geniálne solené mäso bude hviezdou vianočného stola, stačia vám iba tri suroviny.
Viete, prečo musíte dať jaternice do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú
Viete, prečo musíte dať jaternice pred pečením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, nikdy neprasknú a sú krásne chrumkavé
Jaternice vždy krásne chrumkavé a bez prasklín? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte takéto krásne...