Pridať recept

Sterilizovaný zeler

ingrediencie

podľa chuti
zeler
1 liter
voda
1/2 KL
kyselina citrónová
nálev
3 litre
voda
1,5 litre
ocot
30 g
cukor
10 g
soľ

postup

1.

Očistený, umytý a na rezančeky nakrájaný zeler povaríme do polomäkka vo vode s kyselinou citrónovou (1/2 KL kyseliny na 1 l vody), aby zostal biely.

 
2.

Po uvarení zeler precedíme, zalejeme ho prevareným vychladnutým nálevom a necháme do druhého dňa stáť.

3.

Na druhý deň nálev ak treba dochutíme a zohriaty nalejeme na zeler, ktorý sme dali do fliaš.

4.

Nálev pripravíme z 3 l vody pridáme 1,5 l 8% octu, 300 g cukru a 100 g soli, povaríme a získame tak 5 l nálevu. 

5.

Zeler zalejeme horúcim nálevom s teplotou asi 85 stupňov. Po uzavretí obalov zeler sterilizujeme 25 až 30 min. pri teplote 95 stupňov.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
aeg
Večera snov od špičkového kuchára z AEG (+rozhovor)
Zvažujete kúpu novej kuchyne? S rekonštrukciou býva veľa starostí, ale predstavte si, že prídete domov...
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Potato celery gratin with cheese
Zeler využite na maximum: Zázrak našej kuchyne sa dá použiť aj inak než len do polievky
Zeler najčastejšie využívame pri varení polievok. Pridávame ho do vývaru a väčšinou nechýba...