Sterilizovaný zeler
stredná
náročnosť
ingrediencie
podľa chuti
zeler
1
liter
voda
1/2
KL
kyselina citrónová
nálev
3
litre
voda
1,5
litre
ocot
30
g
cukor
10
g
soľ
postup
1.
Očistený, umytý a na rezančeky nakrájaný zeler povaríme do polomäkka vo vode s kyselinou citrónovou (1/2 KL kyseliny na 1 l vody), aby zostal biely.
2.
Po uvarení zeler precedíme, zalejeme ho prevareným vychladnutým nálevom a necháme do druhého dňa stáť.
3.
Na druhý deň nálev ak treba dochutíme a zohriaty nalejeme na zeler, ktorý sme dali do fliaš.
4.
Nálev pripravíme z 3 l vody pridáme 1,5 l 8% octu, 300 g cukru a 100 g soli, povaríme a získame tak 5 l nálevu.
5.
Zeler zalejeme horúcim nálevom s teplotou asi 85 stupňov. Po uzavretí obalov zeler sterilizujeme 25 až 30 min. pri teplote 95 stupňov.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.