Pridať recept

Údená krkovička

ingrediencie

1 kg
bravčová krkovička

Soliaca zmes

2 g
sanitra
2 g
cukor
70 g
soľ

Soľný roztok

180 g
soľ
1 liter
voda

postup

1.

Krkovičku opatrne vykostíme tak, aby sme čo najmenej poškodili svalovinu. Získané mäso sformujeme do pravidelného tvaru a dôkladne ju natrieme soliacou zmesou.

 
2.

Po 4 dňoch krkovičku preložíme do slaného roztoku. Po 4 dňoch musíme krkovičku umyť v čistej vlažnej vode. Na jednej strane upevníme očko zo špagátu a údime pri teplote 25 stupňov asi 2 dni, kým povrch mäsa nenadobudne hnedočervenú farbu.

3.

Vo vetranom mieste ju môžeme uskladňovať 3 až 4 mesiace.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grilovaná krkovička v pivovej marináde
Dokonalá marináda z tmavého piva (nielen) na krkovičku
Šťavnaté steaky z krkovičky, marinované v čiernom pive s cesnakom a tymianom.
Krkovička na nedeľu 5x inak
Nedeľná krkovička na 5 spôsobov
Rozmýšľate, čo urobiť s pekným rezom krkovičky?
Vepřo knedlo zelo
Ako pripraviť tradičné Vepřo-knedlo-zelo
Česká klasika, ktorú milujeme aj my na Slovensku.
Pečená krkovička na víne
Šťavnatá porcia pre labužníkov: Bravčová krkovička na víne
Výborný recept na bravčovú krkovičku na víne.