Veterníky so šľahačkou
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto:
5
PL
olej
150
ml
voda
1
štipka
soľ
125
g
hladká múka
3
ks
vajce
Krém:
1
balíček
vanilkový puding
1
téglik
smotana na šľahanie
1
balíček
stužovač šľahačky
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Do hrnca najeleme vodu, olej a pridáme štipku soli. Zmes privedieme k varu, potom primiešame múku a za stáleho miešania cesto odpaľujeme približne 5 minút. Cesto sa bude prichytávať k hrncu, ale nemáte sa čoho báť, ak budete poriadne miešať nepripáli sa. Hotové cesto odložíme nabok a necháme vychladnúť.
2.
Do vychladnutého cesta vmiešame postupne tri vajíčka. Cukrárenské vrecko naplníme cestom a na plech vystlaný papierom na pečenie pomocou neho kreslíme kolieska, prípadne rovnaké srdiečka. Vložíme ich do rúry a pečieme približne 30 minút, počas ktorých rúru neotvárame.
3.
Upečené kolieska necháme vychladnúť, potom ich rozkrojíme a naplníme smotanou vyšľahanou so stužovačom. Hotové veterníky posypeme práškovým cukrom a podávame.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.