Pridať recept

Veterníky so šľahačkou

ingrediencie

Cesto:

5 PL
olej
150 ml
voda
1 štipka
soľ
125 g
hladká múka
3 ks
vajce

Krém:

1 balíček
vanilkový puding
1 téglik
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky
trochu
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Do hrnca najeleme vodu, olej a pridáme štipku soli. Zmes privedieme k varu, potom primiešame múku a za stáleho miešania cesto odpaľujeme približne 5 minút. Cesto sa bude prichytávať k hrncu, ale nemáte sa čoho báť, ak budete poriadne miešať nepripáli sa. Hotové cesto odložíme nabok a necháme vychladnúť.
 
2.
Do vychladnutého cesta vmiešame postupne tri vajíčka. Cukrárenské vrecko naplníme cestom a na plech vystlaný papierom na pečenie pomocou neho kreslíme kolieska, prípadne rovnaké srdiečka. Vložíme ich do rúry a pečieme približne 30 minút, počas ktorých rúru neotvárame.
3.
Upečené kolieska necháme vychladnúť, potom ich rozkrojíme a naplníme smotanou vyšľahanou so stužovačom. Hotové veterníky posypeme práškovým cukrom a podávame.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať