Pridať recept

FOTORECEPT: Sacherova torta

5
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
200 g
maslo
200 g
práškový cukor
200 g
čokoláda na varenie
1 PL
olej
170 g
hladká múka
2 balíčky
vanilkový cukor
1 balíček
prášok do pečiva
trochu
marhuľový džem

POLEVA

150 g
čokoláda na varenie
150 g
kryštálový cukor
1,5 dl
voda

postup

1.
Čokoládu nad parou roztopíme a pridáme olej.
Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: exotka402
 
2.
Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtky os bielkov. Žĺtky vymiešame s maslom a práškovým cukrom. Postupne primiešame aj vlažnú čokoládu.
Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: exotka402
3.
Bielky vyšľaháme vanilkovým cukrom do peny a pridáme k čokoládovej hmote.
4.
Prášok do pečiva zmiešame s múkou a postupne zapracujeme do cesta.
Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: exotka402
5.
Pripravíme si formu na pečenie.Cesto dáme do formy, zarovnáme a upečieme. Pečieme pri 160 ° C 60-90 minút. Treba do cesta pichnúť špajdlu a ak sa cesto nelepí, tak je upečené. Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na polovicu.
Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: exotka402
6.
potrieme marhuľovým džemom, popicháme vidličkou a prikryjeme druhou časťou korpusu. Tortu otočíme spodnou časťou hore.
Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: exotka402
7.
Čokoládu nad parou roztopíme. Vodu s kryštálovým cukrom povaríme, Vlažný sirup zmiešame s roztopenou čokoládou a zamiešame. Čokoládovú polevu vylejeme na tortu a boky zarovnáme. Necháme stuhnúť.
Fotorecept: Sacherova torta
Fotorecept: Sacherova torta
Zdroj: exotka402
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať