FOTORECEPT: Sacherova torta
5
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
200
g
maslo
200
g
práškový cukor
200
g
čokoláda na varenie
1
PL
olej
170
g
hladká múka
2
balíčky
vanilkový cukor
1
balíček
prášok do pečiva
trochu
marhuľový džem
POLEVA
150
g
čokoláda na varenie
150
g
kryštálový cukor
1,5
dl
voda
postup
2.
Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtky os bielkov. Žĺtky vymiešame s maslom a práškovým cukrom. Postupne primiešame aj vlažnú čokoládu.
3.
Bielky vyšľaháme vanilkovým cukrom do peny a pridáme k čokoládovej hmote.
4.
Prášok do pečiva zmiešame s múkou a postupne zapracujeme do cesta.
5.
Pripravíme si formu na pečenie.Cesto dáme do formy, zarovnáme a upečieme. Pečieme pri 160 ° C 60-90 minút. Treba do cesta pichnúť špajdlu a ak sa cesto nelepí, tak je upečené. Upečený a vychladnutý korpus prerežeme na polovicu.
6.
potrieme marhuľovým džemom, popicháme vidličkou a prikryjeme druhou časťou korpusu. Tortu otočíme spodnou časťou hore.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
exotka402
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.