FOTORECEPT: Jablkovo-zázvorový špaldový koláč
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus
300
g
špaldová hladká múka
6
PL
voda
175
g
maslo
Plnka
225
mg
ryžové mlieko
50
ml
citrónová šťava
700
g
jablko
40
g
zázvor
3
ks
vaječné žĺtky
2
ks
vajce
Sneh
3
ks
vaječné bielky
1
PL
med
1/2
ks
citrón
postup
1.
Z múky, vody a roztopeného masla spracujeme cesto, ktoré dáme do chladničky na 1 hodinku.
2.
Potom ho rozvaľkáme do kruhu a premiestnime do formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou. Dáme do rúry na 180 stupňov, 15 minút.
3.
Jablká so zázvorom očistíme a nastrúhame, prilejeme šťavu z citróna, mlieko, med, 3 vaječné žĺtka a 2 celé vajcia. Premiešame a vylejeme na predpečený korpus. Pečieme 50-60 minút pri 160 stupňoch, kým nám plnka zhustne.
4.
Bielky z 3 vajec si vyšľaháme s medom a na záver pridáme šťavu z polovice citróna. Navrstvíme na koláč a pečieme 5-7 minút, kým nám vrch krásne zhnedne.
5.
Koláč necháme poriadne vychladnúť a podávame. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Dokonalá kokosová roláda bez múky: Cesto ako pavučinka a lahodný kokosový krém s bielou čokoládou a mascarpone
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.